torsdag 2 februari 2012

Chocolate Brownie

Morgonen för mig som bagerska på the Wholemeal börjar vid femtiden. Det är fortfarande mörkt ute och endast mjölkbonden och jag är vaken. Jag cyklar förbi hans mjölkstall på vägen till jobbet och jag tävlar i smyg med vem som hunnit längst i sin morgonrutin. Kommer jag för tidigt blir jag dock ståendes med cykeln. En röd lampa blinkar vid vägkanten och vägen spärras av från kön av morgondåsiga mjölkkor som manas på att inordna sig vid mjölkningsmaskinerna. Inte förrän lampan slocknat och bonden tvättat vägen från kobajs med högtryckstvätten kan jag fortsätta. Mmm… lantluft!
Smeten i plåten redo för ugnen....
Först sätter jag matbrödsdegen. Medans den tuffar blandar jag smet till muffins och gör deg till scones. Vidare dags för ”Sweet dough”, degen till kanelbullsvarianten. Matbrödsdegen blir pinwheels, ciabattor, pizzabottnar och limpor.
Muffins och scones går ut till serveringsdisken till morgongästernas kaffekopp. Rutinen tuffar på medans resten av personalen droppar in efter hand. Klockan tio är alla på plats och jag kan ta min mack-paus. Två kockar, baristan vid kaffemaskinen, två tjejer ute vid serveringen, disktanten, en springpojke, chefen och jag.
Efter dryga fyra timmars jobb är det skönt att sitta ner och ladda om. För kaksessionen.
Chocolate Raspberry Brownie är min absoluta favorit. Både att baka – och att äta! På något mystiskt sätt lyckas jag varje gång glömma innehållet i den, och tur är väl det. ;)
... toppad med frusna hallon som sakta sjunker ner i kakan vid gräddningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar