torsdag 16 februari 2012

Drömmar och dörrar

I tio år hoppades vi, min man och jag, om att få komma tillbaka till Nya Zeeland och förverkliga det liv vi skapade drömmar om första gången vi besökte detta magiska land. Efter att, hemma i Sverige, ha hittat det hus som blev både vårt hem och vårt företags boning, tagit emot två barn och jobbat 24-7 i sex år insåg vi att det egentligen aldrig ”passar” att resa tillbaka. Den rätta tiden verkade liksom aldrig komma, så vi gjorde helt enkelt slag i saken på vinst och förlust. Satte en lapp på Englas Skafferi´s entrédörr med en stängt-vi-ses-till-våren-lapp, köpte biljetter till familjen och åkte iväg till Nya Zeeland i tio veckor. Utan någon plan på hur vi skulle tillbringa dessa, bara med en djup förvissning om att följa vårt hjärta och göra verklighet av våra drömmar. Prova våra vingar och sluta prata. Vi tog det första steget för att se om vårt hjärtas vision skulle bära oss. Vi insåg att vi måste börja någonstans och inte kunde vänta på att det Stora Perfekta Uppfyllandet av våra Drömmar plötsligt skulle komma till oss.
Det visade sig vara det bästa beslut vi någonsin tagit. Ett litet steg i rätt riktning som ledde oss vidare. Det inte bara hjälpte oss att hålla ihop som familj, det bekräftade även att den riktning vi haft på vårt liv sedan vår halvårslånga resa till Nya Zeeland våren år 2000 fortfarande var rätt.  I år är det tredje vintern vi tillbringar här nere och vi fortsätter inspireras, trendspana och knyta kontakter för att kunna vidareutveckla och driva Englas Skafferi i Lännäs in i en spännande framtid.

”If you cannot do great things. Do small things in a great way”
För andra skulle det vara en enormt stor sak att lämna Sverige som familj med två små barn och resa till Nya Zeeland, men det var det märkligt nog inte för oss. Andra saker som människor i vår omgivning gör skulle vi få tycka vara mycket mer skrämmande. Bygga ett hus, köpa en gård, få fem barn i sin familj, jobba som sjuksköterska, köpa ett taxibolag, reparera andras bilar som bilmekaniker, njuta hela årets besparingar under en veckas charter…
Poängen är att vi alla har makt att påverka våra liv. Steg för steg, små steg i taget. Det rätta tillfället kommer sällan med alla möjligheter och öppna dörrar på en gång, we cannot always do great things. Men när en dörr står på glänt har vi möjlighet att smita in, we can do small things in a great way. Det är för oss det stora i det lilla.   

Just nu skissar jag i ren inspiration på vårens bakkurser med teman som Nya Zeeländska muffins, afternoon tea-scones och spännande varianter av kanelbullar, som här kallas Cinnamon Pinwheels.

Det kan nog även dyka upp Raspberry Twists och Chocolate & Cashew Buns.

Håll utkik här på bakkurser.se
för nya bakkurser och nya datum!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar