lördag 4 februari 2012

En slående likhet

Vi har tidigare beskrivit hur koppen kaffe på the Wholemeal Café i Takaka i mars år 2000 blev en viktig milstolpe i vårt liv. Vi fick hela visionen till Englas Skafferi och att få komma tillbaka efter tolv år som anställda på samma café är stort, cirkeln är sluten.
Jag tror det är viktigt att hitta sina föredömen och förebilder – nästgårds eller på andra sidan jordklotet. Wayne, som driver the Wholemeal sedan trettio år, har fått ikon-status här i Golden Bay och säljer mycket av sina två kokböcker som han givit ut. Vi hade ett samtal i köket om dem och i samma veva visade jag vår senaste broschyr för Englas Skafferi, den som ligger ute i butiker och hos våra ambassadörer hemma i Sverige nu. Vi la böcker och broschyr åt sidan när något annat i köket tog vår uppmärksamhet och fick fullt upp med annat.


När jag senare skulle lägga undan dem såg jag plötsligt den slående, men omedvetet skapade, likheten mellan våra bildspråk. Det blev en fascinerande, på ett sätt bekräftande men också djupt inspirerande, insikt att se hur the Wholemeal Café i lilla byn Takaka på andra sidan jorden fortsatt var kopplad till Englas Skafferi i lilla byn Lännäs i Sverige.
Håll fast vid era drömmar, vänner, och sluta aldrig inspireras, fascineras, våga och prova!


“People who say it cannot be done, should
not interrupt those who are doing it.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar