onsdag 11 april 2012

Åter på jordens ovansida

Våra vintermånader på Nya Zeeland har tagit slut för denna gången och vi är nu väl tillbaka i Lännäs laddade för en ny säsong på Englas Skafferi. Erfarenheterna från säsongsjobbet som bagerska på Nya Zeeland är många och jag jobbar för fullt på att sortera alla intryck.

Omställningen är större än man tror när man som familj flyttar från undersidan till ovansidan av klotet. Bara jetlagen tar en vecka att bli av med, och det tar ett tag att ställa om huvudet att köra bilen på vänster - nej, förlåt - höger sida! Byta sommarkläder mot vinter(nästan)kläder, sensommarkvällar mot vårkänslor, utomhusliv med vandringar, kajaking och mountainbiking mot bokföring vid datorn, schemaplaneringar vid köksbordet och mer inomhusliv.

Men också alla INSPIRERANDE fantastiskt roliga bakkurser som väntar under våren! Och våren är i sanning strax runt hörnet nu.Oj, vad jag har längtat hem till mitt eget bageri. Till det svenska underbara strukturerade och praktiska. Till det lättjobbade, fungerande och välorganiserade. För det är vi svenskar beundransvärt bra på. Kryddat med passion tycker jag det är en oslagbar kombination. Jag riktigt läängtar att köra igång :)

Så nu kör vi!
Nästa torsdag börjar första kursen för våren - det finns fortfarande två platser kvar den 19:e om du nu blir surdegssugen! Klicka dig rätt på "Surdegsbakning - kvällskurs" överst i högerspalten.

Och håll till höger i trafiken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar